wtorek, 23 grudnia 2014
Zimowy cydr
Cynamon, goździki, pomarańcze, gdy poczujecie te zapachy, znaczy idą święta. Zapachy podkreślają atmosferę i umilają nam przygotowania. Proponuję na popołudnie i wieczór, świąteczny bezalkoholowy cydr na bazie soku jabłkowego. Pycha! Wykorzystałem sok z miąszem, który podgrzałem z dodatkiem czarnej herbaty. Tu mamy dowolność można zmieszać z miętową lub odrobiną wody. No i dodajemy przyprawy wg uznania, pamiętając, że cynamon z jabłkami stanowi niemalże małżeństwo, które chętnie ugości pomarańcze, goździki, imbir czy kardamon. Wisienką na torcie, a raczej gwiazdką na cydrze będzie anyż, a dokładnie gwiazdka anyżu. Teraz już dom wypełniły święta.
Jakieś pomysły na świąteczne napoje?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz